tirsdag 22. april 2014

Busslektyre #1 2014

Det siste halvåret har jeg hatt skikkelig lesesperre på bøker, med fokusvansker når det kommer til selve lesinga. I forsøk på å komme over lesesperra har jeg prøvd meg på lydbøker. Det er sjelden jeg hører på lydbøker, det går som regel for sakte og jeg blir distrahert. Så hva er da løsningen? Harry Potter!

Siden januar har jeg hørt på Harry Potter-bøkene fra bok 1 til bok 7 (snart ferdig!) på bussen til og fra jobb. Jeg har fått en annen opplevelse å høre Stephen Fry lese bøkene enn å lese dem selv. Bøkene blir lest i Stephen Frys tempo, jeg kan ikke skimme over en del eller dvele ved en annen. Repetisjoner i språket til JK Rowling har kommet tydeligere frem for meg og, det har nesten blitt en lek å få med alle gangene for eksempel "panted" eller "roaring" blir brukt (litt moro må jeg ha på morgenkvisten).

Jeg blir nok aldri en storforbruker av lydbøker, men Stephen Frys lesing av Harry Potter-bøkene har vært en fornøyelig opplevelse. Muligens en jeg gjentar seinere, kanskje i kombinasjon med lesing av bøkene. (-:

Siden reiseveien min nå involverer båt er det vel passende å vise fram ett morgenbilde tatt fra båten mens Harry Potter and the Deathly Hallows var på øret?


6 kommentarer:

 1. Så heldig du er som kan ta båt til jobb, også med den fine utsikten da. Jeg digger lydbøker, og hører masse. Sikkert fordi jeg liker å være effektiv, og når en lytter til en bok har en jo hendene, eller føttene fri til å gjøre andre ting. Jeg har tre barn så Harry Potter har vi masse av her, uten at jeg har verken hørt eller lest dem :)

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ganske herlig å stå på dekk om morgenen og nyte vinden. :)

   Harry Potter kan anbefales om du liker fantasy. Flotte bøker!

   Slett
 2. Jeg er nyfrelst lydbokleser og har hørt veldig mange timer de siste dagene ;) Hvilken device er det du har på bildet der? Den så veldig liten og hendig ut ;)

  SvarSlett
  Svar
  1. Hva slags bøker hører du på? Har du en favorittleser?

   Det er en liten iPod, tror det var Shuffle den het. Den er hendig, veldig lett å ta med overalt. :)

   Slett
 3. Akkurat nå går det i Sylvia Day ;) Har lastet ned Audible som jeg trives veldig godt med å bruke :)

  SvarSlett
 4. Jeg bruker å slite med lydbøker. Har en tendens til å begynne å tenke på helt andre ting... Heldigvis går det fint å lese bok på toget! Og etter en lang periode med nesten ingen lesing, ser det ut til at jeg er i siget igjen. ;-)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...