mandag 16. juli 2012

My Life in Black and White av Natasha Friend

Tittel: My Life in Black and White
Forfatter: Natasha Friend
Serie/trilogi: N/A
Sjanger: Realistisk
Forlag: Viking Juvinile
Sider: 224 s.
Utgitt: Juni, 2012
Kilde: Kjøpt

Hva handler boka om?
What if you lost the thing that made you who you are?

Lexi has always been stunning. Her butter-colored hair and perfect features have helped her attract friends, a boyfriend, and the attention of a modeling scout. But everything changes the night Lexi's face goes through a windshield. Now she's not sure what's worse: the scars she'll have to live with forever, or what she saw going on between her best friend and her boyfriend right before the accident. With the help of her trombone-playing, defiantly uncool older sister and a guy at school recovering from his own recent trauma, Lexi learns she's much more than just a pretty face.

Kilde: Goodreads

Hva gav meg lyst til å lese boka?
Sammendraget.

Hva synes jeg om boka?
Jeg liker bøker som gjør en god jobb med å fortelle historier om mennesker som får livet snudd fullstendig på hodet fordi de har så mange muligheter og mye potensiale for dypdykk i hvem karakterene er og hvem de kan bli. My Life in Black and White forteller en slik historie på en fin måte.

Lexi liker livet sitt. Det går slik det alltid har gått - uten særlig komplikasjoner. Så skjer det noe på en fest som snur opp-ned på alt, etterfulgt av en bilulykke som tar fra Lexi det hun har bygd mye av identiteten sin rundt: det vakre ansiktet. Midt i all sinne, fortvilelse, raseri og hevnlyst må Lexi finne ut hvem hun er uten den ytre skjønnheten hun alltid har hatt. Lexis forhold til menneskene rundt henne endres og, etter hvert som hvordan hun ser på seg selv og hvem hun er forandres, endres også hvordan hun ser på og forholder seg til familie og venner, og hvordan de ser og forholder seg til henne.

Karakterene og hvordan de reagerer føles ekte gjennom boka. Jeg likte dem ikke alltid, enkelte av dem ikke i det hele tatt, men de var ikke pappfigurer - de hadde erfaringer og følelser og tanker (rasjonelle og ikke) som informerte handlingene deres, ting som fylte dem ut og gjorde dem gjenkjennbare. Friend kommer ikke med lette løsninger i My Life in Black and White og boka avsluttes ikke med endelige svar på alt, isteden blir historien som fortelles en del av en større historie med med mange begynnelser og slutter. Og det passet bra for denne boka.

Og coveret?
Ikke det mest spennende coveret, men det har med historien som blir fortalt å gjøre.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...