fredag 20. juli 2012

Fremtidige favoritter #8: Bokhylleversjonen

Bokelskerinnen har en ukentlig spalte kalt Fremtidige favoritter, hvor hun skriver litt om bøker hun ønsker seg, gleder seg til å lese og er spent på. Denne uken er temaet bøker som står i bokhylla. Sist det var bokhylletema hadde jeg bare bøker på engelsk så da blir det bøker på norsk denne gangen. :)

Vi, de druknede av Carsten Jensen

Handlingen utspiller seg i fiskersamfunnet Marstal, på øya Ærø i Danmark, gjennom fire generasjoner, fra den tyskdanske krig i 1848, og fram til mai,1945. Romanen beretter om sjømennene fra Marstal, både levende og druknede, og om sjømannskoner som sitter hjemme og venter på sine ektemenn, ofte forgjeves. Den handler om sjømennenes lengsel og utferdstrang, og om reisene deres, fra Tasmania i sør, til Russland i nord.
Landet under isen av Lars Mæhle

Fire sakna ungdommar. Tre stammar. Eit bortgøymt land under isen. Sju protokollar. Éin utvald. Éin forrædar. Den siste striden er her. No. Midt iblant oss. Leo Rubin er mot sin vilje utvald til å kjempe mot den vonde munken, og på vegen opplever han krig mellom stammane og sterke krefter han må stå imot. Lars Mæhle har med utgangspunkt i religionshistoria skrive ein innhaldsrik, intens og overveldande god fantasy-roman med for ungdom.

Song for Eirabu av Kristine Tofte

For første gong på mange år kjem no endeleg norsk, fantastisk litteratur skrive for vaksne, av svært høg litterær kvalitet. Psykologen Kristine Tofte har med Song for Eirabu skapt eit fiktivt univers med utspring i norrøne mytar, som ho har fylt med kvinnelege hovudpersonar, offerprestinner, gudar og mytiske skapnader. Tofte har eit sikkert og litterært språk, og med sin psykologiske innsikt gjer ho kampen mot verdas undergang både levande og gripande for lesaren. Her blir menneska sin vilje og eigne val sett opp mot gamle spådomar og gudane sine krefter. Me møtar her dei to systrene Ragna og Berghitte, som utan å vite om det er blitt peika ut av gudane som særskilde reiskap. Ragna blir innvigd som offerprestinne, medan Berghitte blir dronning.

Løvekvinnen av Erik Fosnes Hansen

I den samme natt som moren dør, blir Eva Arctander født. Eva er en sjeldenhet, som skremmer og fascinerer. Ingen på stedet har sett eller hørt om noe lignede før. Hennes far, stasjonsmesteren, er flink til å holde ting skjult,ikke bare sine egne følelser, men også sitt eget barn. Men Eva, som lever bak en maske av fullstendig annerledeshet, blir etterhvert også en mester i å skjule ting, såvel overfor andre som for seg selv.Løvekvinnen er en stor og fabulerende roman om ensomhet, oppvekst og om tilblivelsen av en unik og sterk personlighet.Hvilke bøker gleder du deg til?

4 kommentarer:

 1. Song for Eirabu har jeg i hylla også - rettere sagt, begge to :-) Gleder meg til å ta fatt på dem. Ellers så synes jeg spesielt Lars Mæhle sin bok så spennende ut.

  SvarSlett
  Svar
  1. Jeg gleder meg og. :) Det er så lite oppmerksomhet rundt norsk fantasy at jeg glemmer at det faktisk er tilgjengelig og velskrevet. :)

   Slett
 2. Jeg gleder meg også veldig til begge Song for Eirabu - bøkene. Vi de druknende virker også veldig interessant.

  SvarSlett
  Svar
  1. Det er ikke lett å vite hvilken en skal starte med først. :)

   Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...