torsdag 19. juli 2012

Capture the Flag av Kate Messner

Forfatter: Kate Messner
Tittel: Capture the Flag
Serie/trilogi: N/A
Sjanger: Krim/spenning
Forlag: Scholastic
Sider: 240 s.
Utgitt: 1 juli, 2012
Kilde: Leseeksemplar fra BEA

Hva handler boka om?
Three kids get caught up in an adventure of historic proportions!

Anna, José, and Henry are complete strangers with more in common than they realize. Snowed in together at a chaotic Washington D.C. airport, they encounter a mysterious tattooed man, a flamboyant politician, and a rambunctious poodle named for an ancient king. Even stranger, news stations everywhere have announced that the famous flag that inspired "The Star-Spangled Banner" has been stolen! Anna, certain that the culprits must be snowed in too, recruits Henry and José to help catch the thieves and bring them to justice.

But when accusations start flying, they soon realize there's more than justice at stake. As the snow starts clearing, Anna, José, and Henry find themselves in a race against time (and the weather!) to prevent the loss of an American treasure.


Hva gav meg lyst til å lese boka?
Sammendraget. Boka hørtes spennende og morsom ut.

Hva synes jeg om boka?
Capture the Flag var bare en artig bok å lese. Anna, som har lyst til å bli journalist som moren (og frustrert med manglende intervjumuligheter), Henry, som er mest interessert i dataspillene sine, og José, som elsker Harry Potter (det er mulig jeg kjente meg litt igjen her...) og sitater blir snødd inn på flyplassen samtidig som tyveriet av det opprinnelige amerikanske flagget blir oppdaget. Anna blir med en gang interessert i å finne kjeltringene, som hun er overbevist om at også befinner seg på flyplassen, og klarer å dra de noe motvillige Henry og José med seg på letingen. Trioen møter også på Sinan og hunden hans, som etterhvert blir involvert i jakten.

Letingen etter kjeltringene involverer flyplassbiler, møkkete sokker, sjampo, menn med tatoveringer, en politisk kampanje og flyplassens bagasjetransport. Messner har skrevet en solid spenningsbok for 8-12 årsgruppen som ikke bare har intelligente unger og historie, men også viser, på en ganske smart og subtil måte, hvordan hverdagsrasismen påvirker de som blir utsatt for den.

Det var kanskje ikke så overraskende hvem som endte opp som kjeltringene, men boka var så underholdene, spennende og godt skrevet at det tenkte jeg ikke på før etter at boka var ferdig lest. 

Jeg har ikke funnet noe informasjon om Capture the Flag er første bok i en serie, men jeg håper den er det for Kate Messner er en flink forfatter og jeg kunne tenkt meg å lese mer om eventyrene til Anna, Henry og José.

Og coveret?
Litt kjedelig, men det referer til viktige ting i boka.

Tips?
Ta en god titt på tegningene til Sinan. :)

2 kommentarer:

  1. Denne høres spennende og artig ut.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det er den, kan kanskje kalle boka Da Vinci Koden for 8-12 åringer? Anbefalt lesing. :)

      Slett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...