lørdag 12. mai 2012

Fremtidige favoritter #3: Krimbokhylle-versjonen

En dag for sent, men jeg blir med. :)

Bokelskerinnen har en ukentlig spalte kalt Fremtidige favoritter, hvor hun skriver litt om bøker hun ønsker seg, gleder seg til å lese og er spent på. Denne uken er det krimbøker man allerede har i bokhylla som skal vises fram. De to bøkene jeg har valgt er bibliotekets, men akkurat nå står de i min hylle så da teller de. Ikke sant?

Det var forresten Siljeblomst og Julie som overbeviste meg om disse to.

Malstrømmen av Frode Granhus

Landegode utenfor Bodø: Et uhyggelig skrik tiltrekker seg oppmerksomheten til to unggutter som leker på svabergene. I vannkanten finner de en mann - lenket fast med hendene i det iskalde vannet. Ved kysten av Bergland, om lag 30 mil nord for Bodø, flyter en porselensdukke i land. Det gamle ekteparet som finner den, synes den varsler ufred, men for den nyinnflyttede lensmannsbetjenten Niklas Hultin, fortoner dukkefunnet seg som barnemat etter jobben i hovedstaden. Etter hvert sprer imidlertid uhyggen seg, og en dag blir en kvinne funnet bevisstløs i strandkanten, ikledd omtrent samme kjole som dukken ... Flere tragiske historier flettes elegant sammen i denne intenst spennende kriminalromanen.


Blod vil ha blod av Benni Bødker og Karen Vad Bruun

Benrester fra et menneske blir funnet ved en fjord i Danmark. Linnea Kirkegaard arbeider som rettsantropolog i politiet og blir koblet på saken. Hun skal forsøke å rekonstruere den døde slik at liket kan identifiseres. Etterforskningen peker i mange retninger, Danmarks engasjement i krigene i Afghanistan og Irak peker seg ut som et spor. Så skjer et nytt drap. Linnea Kirkegaard er ikke bare en ny og original hovedperson i skandinavisk krim. Som politietterforsker gir hun også leseren et fascinerende møte med både menneskelig svakhet og moderne etterforskningsmetoder. "Blod vil ha blod" er en spenningsroman som både serverer et spennende persongalleri og en handling som skaper ettertanke.

Det er bra det er lenge lyst ute med så grøssende bøker i lesebunken....

1 kommentar:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...