søndag 28. august 2011

Give Up the Ghost av Megan Crewe

Tittel: Give Up the Ghost
Forfatter: Megan Crewe 
Serie/trilogi: N/A
Sjanger: Paranormal
Forlag: Square Fish/Macmillan
Sider: 241
Utgitt: 2009
Kilde: Kjøpt


Cass McKenna much prefers ghosts over “breathers.” Ghosts are uncomplicated and dependable, and they know the dirt on everybody…and Cass loves dirt. She’s on a mission to expose the dirty secrets of the poseurs in her school.

But when the vice president of the student council discovers her secret, Cass’s whole scheme hangs in the balance. Tim wants her to help him contact his recently deceased mother, and Cass reluctantly agrees. As Cass becomes increasingly entwined in Tim’s life, she’s surprised to realize he’s not so bad—and he needs help more desperately than anyone else suspects. Maybe it’s time to give the living another chance….
- sammendrag fra GoodReads

Cass liker sladderet hun får fra spøkelsene på skolen. Ikke fordi hun er så ivrig etter å vite alles hemmeligheter, men fordi det gir henne overtak på de som mobbet henne gjennom hele ungdomskolen og deler av videregående. Cass benytter seg også av det hun vet mot andre bøller og de hun mener må tas ned noen hakk. Cass er sint og trist og ensom, hun stoler ikke på noen eller hensiktene deres.

En dag, ut av det blå, tar en av de mest populær gutta på skolen kontakt med Cass for å få hjelp av henne. Han har resonnert seg fram til hva hun kan gjøre og vil at hun skal bruke evnene sine til å hjelpe ham. Cass er mildt sagt skeptisk, men går til slutt motvillig med på å hjelpe Tim.

Dette blir starten på et vennskap mellom Cass og Tim. Det er ikke enkelt bekjentskap for noen av dem. Cass har store problemer med å stole på noen og Tim sliter med en stor sorg og omveltninger i livet. Vennene til Tim er heller ikke helt begeistret for dette begynnende vennskapet da de ofte har vært målet for Cass' versjon av hevn.

Jeg likte veldig godt at det ikke er kjærlighet, men vennskap og tillit som er fokuset i historien som fortelles. Hvordan takle sorg er og en viktig tråd gjennom boka; både tap av en kjær og tap av vennskap og hva en trodde var trygt og til å stole på.
Jeg hadde også sansen for Cass og hvor sterk hun var. Hun har opplevd et helvete på skolen, men nektet å la det knekke henne. Det var interessant å følge med på hvordan både Tim og Cass, men spesielt Cass, endret seg og vokste gjennom vennskapet mellom dem.

Boka er r
ealistisk i hvordan den behandler ulike typer sorg og et begynnende vennskap mellom to sårede tenåringer som begge trenger mer enn de har.

4 kommentarer:

 1. Det var en spesiell bok :-) Spennende hvordan de klarer å samle ulike temaer i en bok. Takk for titten!

  Ha en flott ny uke :-)

  SvarSlett
 2. Boka endte opp med å være noe helt annet enn forventet, men på en god måte. :)

  Ha en flott uke du og. :)

  SvarSlett
 3. Høres ut som en spesiell og fin bok:) Jeg fikk virkelig lyst til å lese den:)

  SvarSlett
 4. Boka var ganske annerledes fra andre jeg har lest med spøkelser. Det var også litt deilig å lese en tenåringsbok uten romanse. :)

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...