mandag 18. juli 2011

The Language of Flowers av Vanessa Diffenbaugh

Tittel: The Language of Flowers
Forfatter: Vanessa Diffenbaugh 
Serie/trilogi: N/A
Sjanger: Realistisk
Forlag: Ballantine Books
Sider: 308
Utgitt: 2011 (august)
Kilde: Leseeksemplar fra BEA

The Victorian language of flowers was used to express emotions: honeysuckle for devotion, azaleas for passion, and red roses for love. But for Victoria Jones, it has been more useful in communicating feelings like grief, mistrust and solitude. After a childhood spent in the foster care system, she is unable to get close to anybody, and her only connection to the world is through flowers and their meanings. Now eighteen, Victoria has nowhere to go, and sleeps in a public park, where she plants a small garden of her own. When her talent is discovered by a local florist, she discovers her gift for helping others through the flowers she chooses for them. But it takes meeting a mysterious vendor at the flower market for her to realise what's been missing in her own life, and as she starts to fall for him, she's forced to confront a painful secret from her past, and decide whether it's worth risking everything for a second chance at happiness.
- sammendrag fra Goodreads 


I veldig mange av bøkene jeg leser er det bånn gass gjennom det meste av handlingen, det skjer hele tiden noe, ting må skje raskt og intenst, og det er sjelden pustepauser. Det gjør boka spennende og holder fart i handlingen, men noen ganger trenger jeg noe annet, noe rolig hvor en historie fortelles over tid. En bok som gir en liten pause hvor jeg holder fast i hvert ord og bilde, hvor sidene leses sakte for å kjenne på alle følelser og tanker boka skaper. En bok med en rolig og varm fortellerstil. The Language of Flowers er en slik bok.

Victoria er en dypt såret tenåring. Hun er sint og engenrådig, og er ikke spesielt interesert i å ha noe med andre mennesker å gjøre. Det eneste hun ønsker nå som hun er fri fra barnevernet, er å dyrke blomster. Blomster er Victorias livslinje og måten hun kommuniserer på, et vis for henne å fortelle de rundt seg hva hun føler uten å måtte bruke ord. Victoria er overbevist, etter årevis med erfaringer, at hun er for ødelagt til å verken elske noen eller være verd å elske, at det eneste hun har som det er verdi i er kunnskapen om blomster og deres betydning. Gjennom en blanding av tilfeldigheter og egne evner får Victoria seg jobb i en blomsterbutikk, og gjennom denne jobben møter hun en mann fra fortiden. Dette møtet setter i gang en kjede med hendelser som gjør at Victoria må ta et oppgjør med hendelser fra barndommen sin, og finne ut om hun er verd tilgivelse og en ny sjanse fra både andre og seg selv.

Vanessa Diffenbaugh har skrevet en dyp og ekte historie om famile og nye sjanser. Historien er verkende og sår, men samtidig full av varme, håp og kjærlighet i alle former. Hun viser en omsorg og varme for de hun skriver om som gjør det lett å føle med dem og bry seg om dem selv om de er langt fra perfekte mennesker. Jeg skulle ønske det var flere bøker som denne.

2 kommentarer:

 1. Du er så flink til å skrive! Kjempemoro å lese anmeldelsene dine! Får virkelig god innsikt i bøkene føler jeg.

  Ser ut som det går radig med lesingen! Flink er du :-)

  Ser frem til flere smakebiter!

  SvarSlett
 2. Takk. :) Det artig å skrive om bøkene og.

  Det er lett å lese mye når en er så heldig med bøkene som jeg har vært så langt i år. Har du funnet noen spennende bøker?

  SvarSlett

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...