mandag 18. juli 2011

Blood Wounds av Susan Beth Pfeffer

Tittel: Blood Wounds
Forfatter: Susan Beth Pfeffer 
Serie/trilogi: N/A
Sjanger: Realistisk
Forlag: Harcourt Children's Books
Sider: 248
Utgitt: 2011 (september)
Kilde: Leseeksemplar fra BEA


Willa is lucky: She has a loving blended family that gets along. Not all families are so fortunate. But when a bloody crime takes place hundreds of miles away, it has an explosive effect on Willa’s peaceful life. The estranged father she hardly remembers has murdered his new wife and children, and is headed east toward Willa and her mother.

Under police protection, Willa discovers that her mother has harbored secrets that are threatening to boil over. Has everything Willa believed about herself been a lie? As Willa sets out to untangle the mysteries of her past, she keeps her own secret—one that has the potential to tear her family apart.
- sammendrag fra bokcoveret

Basert på sammendraget fra bokcoveret hadde jeg forhåpninger til denne boka. Emnet er interessant og potensialet for en god, tankevekkende og gjennomtenkt historie er stort. Det er bare synd at boka er så dårlig.

Historien er vanskelig å komme inn i, den blir for overfladisk og glatt, spesielt med tanke på enme, til at jeg følte at jeg fikk kontakt med verken historien eller karakterene. Familiedynamikken i familien til Willa var både merkelig og klisjeaktig. Mye tid og energi går med til å holde far i huset fornøyd, med det resulatet at ingen andre er det, og måten han behandler kone og døtre fikk varsellys for mishandling til å lyse hos meg. Willas mor er intet stjerneeksempel heller i måten hun behandler Willa og unnskylder oppførselen til ektemannen, noe som går ut over Willa. Det som gjør det verre er at problemene mellom Willa og moren ikke blir forsøkt løst engang, de bare ligger der i bakgrunnen. Oppførselen til Willas stefar blir i det minste tatt opp og diskutert mot slutten av boka.

Det er mye i historien som blir forlatt delvis gjennom boka, hintet til eller rett og slett ignorert, ting som burde ha blitt utforsket mer og gitt mer tid. Den store hemmeligheten til Willa er en av disse tingene. Det er en stor hemmelighet, noe som kan ha varig følger for Willa, hele familien egentlig. Desverre blir dette behandlet som det meste i denne boka: overfladisk.

I det hele tatt er dette en historie som hadde mye potensiale, men stivt og lite organisk språk, for mye fortelling av hva som skjer isteden for å vise, til dels forvirrende utvikling av historien, frustrende og lite sympatiske karakterer og en lite overbevisende slutt som ødela det som kunne ha vært en flott bok.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...