søndag 17. april 2011

Revolution av Jennifer Donnelly


Tittel: Revolution
Forfatter: Jennifer Donnelly
Sjanger: Realistisk
Forlag: Bloomsbury
Sider: 496 s.
Utgitt: 2010
Kilde: KjøptFor 2 år siden ble broren til Andi drept, en hendelse som rev resten av familien i stykker: faren forsvant inn i jobben sin og fant seg en ny familie, moren falt helt sammen i sorg, og Andi døyver sin skyldfølelse og sorg med antidepressiva og sovemedisiner. Slik halter de seg rundt, helt til faren til Andi får vite at hun står i fare for å ikke få artium pga en manglende særoppgave. Som anerkjent forsker er dette helt uakseptabelt for han. Han får sin eks-kone innlagt og tar med seg en protesterende Andi til Paris, hvor han har et forskningsprosjekt, i håp om å få Andi til å jobbe med oppgaven sin. I starten er Andi mer opptatt av å komme seg hjem til moren sin, men så finner hun en dagbok fra den franske revolusjonen....

Jeg likte denne boka veldig godt, spesielt Andi, selv om hun frustrerte meg noen ganger. Boka er skrevet i første person, men den føles likevel ofte distansert fra hva som skjer. Det høres kanskje ikke ut som en bra ting, men med tanke på at fortelleren går på sterke medisiner synes jeg dette var en ganske smart måte å gjøre det på. Man kommer mer inn i hodet på Andi på den måten, får mer nærkontakt med henne. Når Andi har sterke reaksjoner på ting som skjer forsvinner delvis denne distansen mellom Andi og leseren, noe som kan være litt overveldende siden det oftest er sorgen og savnet etter broren som skaper disse reaksjonene.

All researchen Donnelly har lagt i boka synes og hun formidler det leseren trenger å vite uten å falle for fristelsen å bruke en infodump.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...