lørdag 12. februar 2011

Finding Zach av Rowan Speedwell

Tittel: Finding Zach
Forfatter: Rowan Speedwell
Sjanger: Romantisk/realistisk
Forlag: Dreamspinner Press
Sider:  264 s.
Utgitt:  2010
Kilde: Lånt
En sår, vanskelig, til tider hjerteskjærende og trist, optimistisk og velskrevet kjærlighetsroman som omhandler et vanskelig tema: PTSD og gjenoppbygging av ett liv og en familie etter kidnapping, tortur og voldtekt.

Zach ble kidnappet som 15-åring og tilbrakte de neste fem årene i fangenskap i jungelen i Venezuela. Boka begynner med at Zach blir funnet og brakt hjem, resten av historien følger Zach to år senere når han har fått noe av livet sitt tilbake, men fortsatt sliter med å komme seg videre til ett fullverdig liv. Prosessen med dette har allerede startet, ikke minst fordi Zach har tilgang til den terapien han trenger og en familie som er der for ham, men helbredelsen blir virkelig satt i gang når David, en barndomsvenn og ungdomsforelskelse, kommer inn i Zachs liv igjen.

Det er mye skyldfølelse, angst og andre tunge og vanskelige følelser som kommer fra i denne romanen, men den er også full av håp og kjærlighet, både familiær og romantisk. Rowan Speedwell har gjort en veldig god jobb med denne romanen; hun har ikke glosset over det vanskelige, men samtidig har hun ikke latt romanen bli et mørk hull av angst.

Det var bare en ting ved romanen som skjedde ved slutten jeg ikke likte, men det har mer med hva jeg synes om sladderpressen enn Speedwells skriveevner.

Anbefales de som liker kjærlighetsromaner med angst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...