søndag 30. januar 2011

Ukens smakebit: Bleeding Violet

Den ukentlige utfordingen fra Ladybug: del et par setninger fra en bok du leser nå på bloggen din.

Ukens smakebit kommer fra Bleeding Violet av Dia Reeves, s. 30:

"You need lunch money too." She tucked a five-dollar bill into my dress strap - like I was a stripper! - and shoved notebooks, pencils, and pens into my pack. When she was done, she zipped up the pack and turned to me. "Put on the raincoat!"
I did, feeling drunk on the attention.
"Galoshes too."
Even when a mother's child bashed someone on the head, that mother still wanted her child protected against the rain. This was what I'd been missing all my life, this motherly concern.

Det eneste Hanna ønsker er å bli elsket og akseptert, spesielt av sin mor som forlot familien da Hanna var liten. Etter farens død oppsøker Hanna moren Portero, Texas, som ikke vil noen med Hanna å gjøre, spesielt etter at hun finner ut at Hanna er manisk-depressiv og har hallusinasjoner. Men hvor "gal" er egentlig Hanna? Og hva er grunnen til alle de mystiske hendelsene og merkelige vesenene i Portero?

Jeg er bare en tredjedel gjennom boken så langt, men den er utrolig god (like interessant og spennede som coveret antyder). En vet aldri helt om hva Hanna ser er en hallusinasjon eller en av de merkelige tingene som skjer i Portero, og det er artig å se verden gjennom øynene til en så annerledes og selvsikker heltinne som Hanna.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...